Sleutelkluizen

Veel bedrijven en instellingen laten hun gebouwen zonder bewaking buiten de werkuren. De hulpdiensten staan daardoor vaak voor gesloten deuren wanneer zij na melding ter plaatse komen. Door middel van een sleutelkluis kan de brandweer in geval van nood zonder breekwerk het terrein en/of gebouw betreden. Omdat zo geen kostbare tijd verloren gaat, zorgt dit voor een snelle en adequate hulpverlening. De kluis wordt afgesloten met een unieke sleutel die in bezit blijft van de inrichting. De brandweer beschikt over een loper die toegang geeft tot alle sleutelkluizen.

Belangrijk: Sinds 01/03/2019 wordt in het hele beschermingsgebied van de HVZ Taxandria een uniform sleutelkluissysteem gebruikt. Bestaande kluizen moeten voor 01/03/2020 vervangen of aangepast worden om te voldoen binnen het uniforme systeem.

Leidraad voor plaatsing sleutelkluis

 

Registratie

Een brandweerkluis is slechts bruikbaar na registratie en controle. Hieronder vindt u een registratieformulier. U kan dit downloaden, invullen en terugzenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vervolgens nemen zij contact op voor een controle ter plaatse. Hierbij controleren ze de inhoud en zichtbaarheid en worden eventuele ontbrekende gegevens aangevuld. Tenslotte maken we een infofiche voor onze interventieploegen. Heeft u bijkomende vragen? Contacteer gerust onze dienst preplanning via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons via 014 47 09 25

Registratieformulier 

 

  • Start
  • Brandpreventie
  • Sleutelkluizen