Interventieplannen

 

Digitaal interventieplan

Omdat het voor de brandweer belangrijk is dat we informatie al hebben tijdens het aanrijden naar een incident en dat de informatie gemakkelijk raadpleegbaar is, vragen we om een digitaal interventieplan op te maken. Het opmaken van dit digitale interventieplan gebeurt in samenspraak met en volgens de instructies van de brandweer.

Vanuit de informatie in het (verplichte) interventiedossier kan je de gegevens halen om een digitaal interventieplan op te stellen. Het digitaal interventieplan is vooral gericht op toegankelijkheid van de site. Bovendien kan de brandweer op die manier de eventuele eerste gevaren beter inschatten, alsook de nuttige voorzieningen gemakkelijk lokaliseren en terug vinden op de site.

 

▶▶ Download de handleiding ◀◀

▶▶ Bekijk de Youtube tutorials ◀◀

 

Toegang DIP

Om een digitaal interventieplan op te stellen, moet de HVZ Taxandria eerst jouw dossier opstarten en je toegang verlenen tot het platform. Je kan ook steeds toegang aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Voor het opmaken van een digitaal interventieplan, vragen we je een toepassing te installeren, zo kan je beginnen werken aan je dossier. De brandweer heeft normaal al enkele hoofdstukken voorbereid: bekijk deze en geef eventueel opmerkingen door. Vul de overige hoofdstukken aan. 

 

Interventiedossier

Een werkgever is wettelijk verplicht (Codex over het welzijn op het werk, Boek III -Arbeidsplaatsen, Titel 3 - Brandpreventie op de arbeidsplaatsen) om een interventiedossier ter beschikking te stellen aan de ingang van het gebouw.

Dit interventiedossier moet een interventie door de hulpdiensten makkelijker maken. Het dossier bevat daarom alle informatie over de site die nuttig is voor de hulpdiensten, denk bijvoorbeeld aan plannen, toegangen, gevaren, contactgegevens, een lijst van de aanwezige gevaarlijke stoffen, ...

Een interventiedossier dient opgemaakt te worden door de werkgever voor alle werkplekken in de gebouwen van de onderneming of inrichting, met inbegrip van elke andere plaats op het terrein van de onderneming of inrichting waartoe de werknemer in het kader van de uitvoering van zijn werk toegang heeft.

Leidraad voor het opstellen van een interventiedossier.

 

FAQ

Over DIP 

 

Technische vragen

 

  • Start
  • Brandpreventie
  • Interventieplan