Wij zijn fier!

4 mei, Internationale Dag van de Brandweer. Elk jaar zetten we op deze symbolische dag de toewijding, verbondenheid en opoffering van onze brandweer in de kijker. Want wij zijn fier op onze pompiers!


Dit jaar zorgt het coronavirus voor een heel andere wending. In deze strijd tegen een onzichtbare vijand verdient immers iedere held van de coronacrisis alle eer. De brandweer is fier… Fier op onze collega-ambulanciers, maar ook fier op de zorgverleners. Fier op iedereen die in de frontlinie staat bij dit gevecht. Fier op iedereen die mee strijdt door alle richtlijnen te volgen. Daarom dragen we deze Dag van de Brandweer 2020 op aan alle helden van de coronacrisis.

Een boodschap van hoop
We zijn fier. Maar ook dankbaar en hoopvol. Dat merk je wel duidelijk in de regenboogkleuren in het campagnebeeld. Niet enkel een knipoog naar de weerspiegeling van het zonlicht in het bluswater, het is ook en vooral een krachtig symbool van hoop. Want hoop is wat ons nu de kracht geeft om door te gaan.

Ben jij pompier en fier? Laat van je horen en doe mee!
Toon dan op maandag 4 mei je dankbaarheid en fierheid met onze affiches en beelden op social media. Dus: steek die pluimen maar op de hoed van jouw coronahelden. En vergeet vooral jezelf niet, want ook jij bent een held! Afspraak op www.wijzijnfier.be