Maatregelen Corona/Covid19

De federale regering heeft extra maatregelen aangekondigd naar aanleiding van de verdere verspreiding van het coronavirus. Er is op donderdag 12 maart een federale fase afgekondigd.

Ook onze zone neemt strengere veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van het coronavirus. Als hulpverleners komen we continu in contact met mensen. Het is daarom noodzakelijk dat wij onszelf beschermen, ook om besmettingen naar anderen – jullie – tegen te gaan.


Als hulpdienst hebben we een verantwoordelijkheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar aan de andere kant moeten we ook operationeel blijven. We blijven onze burgers de snelste adequate hulp aanbieden. Daartoe zijn heel wat interne maatregelen genomen. Ook de volgende maatregelen gelden voorlopig t.e.m. 19 april 2020:

  • Zo vragen we om niet langs te komen in onze kazernes. Heb je ons nodig? We zijn bereikbaar op 014 47 09 20
  • Adviesverlening preventie: fysieke afspraken gaan niet door. Ook preventiebezoeken en controles worden uitgesteld. Gebruik zoveel mogelijk onze webformulieren of contacteer de preventiedienst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • Al de oefeningen en opleidingen voor onze operationele brandweermedewerkers zijn geannuleerd. Alle niet-noodzakelijke vergaderingen zijn afgelast en onze administratieve medewerkers werken maximaal thuis.
  • Sociale activiteiten zoals rondleidingen in kazernes of andere activiteiten van de vzw’s worden uitgesteld.
  • We hebben specifieke procedures en materiaal om besmetting tijdens interventies laag te houden, in de vorm van specifiek voorziene persoonlijke beschermingsmiddelen. We zorgen ervoor dat zo weinig mogelijk van onze collega’s in contact komen met mogelijk besmette personen. We vragen onze collega’s om in hun privétijd extra voorzichtig te zijn, zodat ze niet wegvallen als hulpverlener.

 

Bescherm jezelf en je omgeving

Iedereen kan een bijdrage leveren in de strijd tegen het Coronavirus. Enerzijds om de verspreiding van het virus te vertragen en anderzijds om de kwetsbare personen in ons land te beschermen.

Bescherm jezelf en de mensen in je omgeving. Volg de richtlijnen van de federale overheid.

#samentegencorona

 

Op de hoogte blijven?

Sluit je aan bij Be-Alert. Als je maatregelen moet treffen in jouw omgeving word je automatisch op de hoogte gebracht via dat systeem.

 

Heb je vragen? Je kan bij ons terecht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.