Maatregelen Corona/Covid19

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben beslist om over te gaan tot een verstrengde lockdown vanaf 02/11/2020.
 

Ook onze zone neemt verlengt de reeds getroffen veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van deze beslissing. Als hulpverleners komen we continu in contact met mensen. Het is daarom noodzakelijk dat wij onszelf beschermen, ook om besmettingen naar anderen – jullie – tegen te gaan.


Als hulpdienst hebben we een verantwoordelijkheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar aan de andere kant moeten we ook operationeel blijven. We blijven onze burgers de snelste adequate hulp aanbieden. Daartoe zijn heel wat interne maatregelen genomen. Ook de volgende maatregelen gelden voorlopig t.e.m. 19 november 2020:

 • De kazernes zijn niet publiek toegankelijk. 
 • Adviesverlening preventie:
  • Fysieke afspraken gaan niet door.
  • Preventiebezoeken, controles en plaatsbezoeken worden uitgesteld.
  • Overlegmomenten en voorbesprekingen gebeuren digitaal.
  • Gebruik zoveel mogelijk onze webformulieren voor aanvragen of contacteer de preventiedienst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Al de oefeningen en opleidingen voor onze operationele brandweermedewerkers zijn geannuleerd. Alle niet-noodzakelijke vergaderingen zijn afgelast.
 • Sociale activiteiten zoals rondleidingen in kazernes of andere activiteiten van de vzw’s worden uitgesteld.
 • We hebben specifieke procedures en materiaal om besmetting tijdens interventies laag te houden, in de vorm van specifiek voorziene persoonlijke beschermingsmiddelen. We zorgen ervoor dat zo weinig mogelijk van onze collega’s in contact komen met mogelijk besmette personen. We vragen onze collega’s om in hun privétijd extra voorzichtig te zijn, zodat ze niet wegvallen als hulpverlener.
 • Onze administratieve medewerkers werken maximaal thuis t.e.m. 8 januari 2021. Uiteraard blijft de continuïteit van de verschillende diensten gegarandeerd, zo ook de telefoonpermanentie. Hierbij een overzicht van de centrale nummers per dienst:

  Secretariaat: 014/ 47 09 20
  Personeel: 014/ 47 09 21
  Financiën: 014/ 47 09 22
  Logistiek: 014/ 47 09 23
  Operaties: 014/ 47 09 24
  Preventie: 014/ 47 09 25
  Dispatch: 014/ 42 22 22

Bescherm jezelf en je omgeving

Iedereen kan een bijdrage leveren in de strijd tegen het Coronavirus. Enerzijds om de verspreiding van het virus te vertragen en anderzijds om de kwetsbare personen in ons land te beschermen.

Bescherm jezelf en de mensen in je omgeving. Volg de richtlijnen van de federale overheid.

#samentegencorona

 

Op de hoogte blijven?

Sluit je aan bij Be-Alert. Als je maatregelen moet treffen in jouw omgeving word je automatisch op de hoogte gebracht via dat systeem.

 

Heb je vragen? Je kan bij ons terecht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.