Maatregelen Corona/Covid19

De federale regering heeft extra maatregelen aangekondigd naar aanleiding van de verdere verspreiding van het coronavirus. Er is op donderdag 12 maart een federale fase afgekondigd.
Ook onze zone neemt strengere veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van het coronavirus. Als hulpverleners komen we continu in contact met mensen. Het is daarom noodzakelijk dat wij onszelf beschermen, ook om besmettingen naar anderen – jullie – tegen te gaan.

Lees meer

HVZ Taxandria in een matrixstructuur

Vanaf 1 januari 2020 werkt de HVZ Taxandria in een matrixstructuur. In deze structuur ligt het hart van de organisatie bij de brandweerlieden.

Lees meer

De brandweer in Vlaanderen in 2019

In 2019 werden de brandweerdiensten 370 931 keer opgeroepen voor noodsituaties. In Vlaanderen rukken meer dan 1 016 keer per dag ploegen uit om ergens hulp te bieden. Van deze interventies waren er 172 574 brandweerinterventies en 198 357 ziekenwageninterventies. De brandweer garandeert dat elke noodoproep beantwoord wordt, dankzij de niet-aflatende inzet van 12 387 personeelsleden.

Lees meer

Rookmelder klinkt als muziek in de oren

Vanaf 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning. En dat is maar goed ook, want rookmelders redden levens. Netwerk Brandweer laat dit najaar van zich horen met een positieve bewustmakingscampagne om rookmelders in huis te hangen én ze te registreren.

Lees meer

Keuzemenu voor noodnummers

Op 11 februari voert België een keuzemenu in voor de noodnummers 112 en 101. In een noodsituatie kan je zowel 112 als 101 bellen om één van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) te bereiken.

Lees meer

  • 1
  • 2
  • Start
  • Nieuws
  • Nieuws
  • openbaar