HVZ Taxandria investeert in 4 nieuwe ladderwagens

Hulpverleningszone Taxandria heeft 4 nieuwe ladderwagens in gebruik genomen. Vandaag, woensdag 25 september 2024, worden deze officieel ingehuldigd op het zonale kantoor in de Noord-Brabantlaan in Turnhout.

De nieuwe voertuigen, verspreid over de brandweerposten Arendonk, Beerse, Hoogstraten en Ravels, zijn uitgerust met de nieuwste technologieën. De ladders hebben een bereik van 32 meter, wat een verbetering is t.o.v. de vorige generatie voertuigen. 

“We zijn trots op deze belangrijke uitbreiding van ons wagenpark”, zegt zonecommandant Kol. Luc Faes. “Deze ladderwagens bieden ons meer mogelijkheden en passen binnen onze missie om de veiligheid van onze inwoners te waarborgen." 

Ladderwagens worden ingezet voor uiteenlopende interventies, zoals het blussen van branden vanop hoogte en het evacueren van patiënten, ter ondersteuning van de ziekenwagen, wanneer de trap geen optie is. Met een hoogte van 32 meter en een knikfunctie kunnen ze bijvoorbeeld over een dak reiken. 

Alle ladderwagens in onze hulpverleningszone zijn nu van hetzelfde type en worden op dezelfde manier bediend. Voor de samenwerking en de opleidingen binnen de zone is dat zeker een meerwaarde.