Vuurkorven & vuurschalen

Op dit moment verkopen vuurmanden als zoete broodjes in ons land. Het buitenshuis 'coronaproof' afspreken met familie en vrienden (max. 4 personen) is toegestaan. Heel wat Belgen denken er duidelijk hetzelfde over.

Lees meer

Doe de deur dicht, en red levens bij brand

Door alle binnendeuren in huis dicht te doen, kan je levens redden. Als er brand uitbreekt, blijft het vuur en de verstikkende rook – de grootste bedreiging – langer opgesloten. Zo is er meer tijd om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen als een rookmelder alarm slaat.

Lees meer

Voorkom schoorsteenbrand

Niets zo gezellig als een knetterend haardvuur op een koude herfst- of winteravond. Maar het is niet zonder gevaar, tenminste als je jouw schoorsteen niet regelmatig laat controleren of goed onderhoudt.

Lees meer

CO-gevaar

Jaarlijks worden meer dan 1000 mensen in België het slachtoffer van een CO-vergiftiging.

Waarom is CO zo gevaarlijk?

  • Omdat je het niet kan waarnemen. Het is kleurloos, geurloos en smaakloos. De aanwezigheid van CO in de lucht is niet vast te stellen zonder meetapparatuur. Je ruikt niets, je ziet niets. CO wordt ook wel “de silent killer” genoemd.
  • Omdat jouw bloed 200-maal beter bindt met CO dan met zuurstof. CO "duwt" daardoor alle zuurstof uit jouw bloed. Slachtoffers worden dus, bij wijze van spreken, chemisch gewurgd.

Lees meer

Meer artikelen...

  • 1
  • 2